Over DoorPetra


Mijn naam is Petra en ik ben het gezicht achter DoorPetra. Ik ben 37 jaar oud en samen met vriend, dochter Emma (okt '19), kat Muppet en dwerg teckel Yudah wonen wij in Bovenkarspel. Ik werk 24 uur per week als polikliniek assistente op de Poli Dermatologie. Daarnaast is DoorPetra uitgegroeid tot een kleine onderneming vanuit huis.

 

DoorPetra – Toen

Al sinds ik mij kan herinneren houd ik ervan om creatief bezig te zijn! Vanaf mei 2017 ben ik begonnen met DoorPetra. Ik maakte toen kaartjes door middel van handlettering in simpele tekeningen. Later en (nog steeds) combineerde ik dit met stempelen. Vanaf juli 2017 was ik toen ook KVK geregisterd en maakte ik kaartjes voor een aantal bedrijven in West-Friesland.

In 2018 ging ik de opleiding HBO verpleegkunde doen, toen ik heb niks met DoorPetra gedaan en KVK gestopt. Ik wou mij helemaal kunnen focussen op de opleiding. In 2019 werd ik zwanger en in oktober werd Emma geboren. Toen heb ik besloten om te stoppen met de opleiding.

 

DoorPetra – Nu

In 2020 heb ik DoorPetra weer helemaal opgepakt. Zo is mijn DoorPetra kantoor ontstaan in ruimte in ons huis op de begaande grond. Waar nu één bureau stond, staan er nu twee samen met een laptop en een extra scherm.

Ik ben eerst alleen begonnen met het maken van kaartjes en al snel volgde de baby producten zoals de speenkoorden en bijtringen.

In november 2020 heb ik een snijplottermachine, de Silhouette Cameo 4 en transferpers gekocht. Hiermee snij ik gave stickers en folies uit voor de bewaarbuisjes en -zakjes, stapeltorens, etsen van glas en voor het bedrukken van kleding.

Daarna kreeg ik het idee een om laser graveer machine aan te schaffen, dit heb ik ook gedaan. Sinds juni 2021 maak ik ontwerpen voor snijplanken, pollepels en andere houten producten. Eind 2021 heb ik een mokken pers en sublimatie printer gekocht waar ik onder andere de mokken mee bedruk. Ondertussen zijn de machines in 2022 uitgebreid met twee 3D printers en de  snijplotter van Siser, de Juliet. En eind 2023 kocht ik een borduurmachine van Brother.

Creativiteit

Mijn hoofd staat nooit stil als het gaat om creatieve dingen te bedenken. Ik verzin altijd wel weer iets nieuws of ik probeer weer iets uit. Dat zie je ook terug in het brede aanbod.

Het leukste van alles wat ik maak zijn de gepersonaliseerde producten zoals de speenkoorden, bijtringen, stapeltorens en kleding met naam. Maar ik vind het ook super om samen met de klant een pakket samen te stellen.

 

Liefs Petra