DIY Sleutelhangers maken met sieradenhars

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 10:00

Welkom op mijn eerste blog! Deze blog is geschreven in samenwerking met www.itsokay.nlHalf juni 2020 ben ik in aanraking gekomen via social media met itsokay.nl. Ik zag een gave advertentie met de UV hars om sieraden te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal besteld ben ik er mee aan slag gegaan, ik vond het super leuk!

Nu een aantal maanden later, merk ik dat ik er handigheid in krijg en dat ik er veel mooie dingen mee kan maken. Ik heb er onder andere hangers voor kettingen mee gemaakt, armbandjes, oorbellen en sleutelhangers. Over het maken van de sleutelhangers ga ik in deze blog mee vertellen.

Wat heb je nodig:

  • Magic UV giethars
  • UV LED lamp
  • Sleutelhangers maken deluxe set
  • Glitters
  • Versiersels

Eventueel:

  • Baby doekjes (voor als je knoeit)
  • Heat gun of aansteker
  • Cocktailprikkers
  • Tangetje
  • Elektrische handboormachine

 

Kleine letter mal

Stap 1 en 2: Letter(s) kiezen en vullen met hars

Als je met kleurstof werkt, is het altijd handig om dit van te voren te mengen. Zo komt je kleuren het beste uit en als je niet geheel tevreden bent kan je altijd meer kleurstof of UV hars toevoegen.

Werk je met glitters? Ik vul altijd eerste de letter met UV hars en daarna strooi ik de glitters er over heen en meng ik dit met een cocktailprikkertje.

   

Stap 3: Drogen

Laat de letters drogen onder de UV lamp.

 

Stap 4: Sleutelhanger maken

Bij de sleutelhangers maken deluxe set zit een handboortje met twee kleine boortjes. Met deze kan je een gaatje boren voor de sleutelhanger. Zelf heb ik een elektrisch handboormachientje waardoor op een makkelijkere manier gaatje kan boren.

Zorg er bij het boren voordat je gaatje diep genoeg is voor het schroefdraad van de sleutelhanger. Draai het oogje met schroefdraad voorzicht in de gemaakt letter(s). Voor extra grip gebruik ik een tangetje.

 

Nu je de sleutelhanger hebt gemonteerd is hij klaar. Laat hem nog even 24 uur goed uit harden, hierdoor verdwijnt ook eventuele plakkerigheid. Echter is de vernieuwde UV hars na het drogen onder de UV LED lamp niet plakkerig.

Grote letter mal: Letter met versiersels

 Stap 1: Letter kiezen en laag 1

Kies een letter uit en vul deze voor 1/4 met UV hars en laat drogen onder de UV LED lamp.

 

Stap 2: Laag 2

In deze laag ga ik de versiersels doen, ik begin altijd met een klein beetje UV hars en deze smeer ik uit over de letter. Op dit hele dunne laagje UV hars plak ik als het ware de versiersels, in dit geval zijn dat schelpjes. Na dat alles versiersels goed leggen, laat ik het weer drogen onder de UV LED lamp.

 

Stap 3: Laag 3

De volgende laag wordt een dun laagje UV hars zodat de versiersels helemaal bedekt zijn. Droog nu weer onder de UV LED lamp.

 

Stap 4: Laag 4

Nu komt een laagje glitter om een strand effect te creëren. Ik doe eerste de onderzijde met kleine ronde glitters. Ik voeg eerst een laagje UV hars toe en droog dit onder de UV lamp. Daarna hetzelfde met de bovenkant van de letter maar dan met blauwe glitters voor een water effect. Hierna ook weer drogen onder de UV LED lamp. De glitters roer ik er met een cocktailprikkertje door heen.

 

Stap 5: Laatste laag

Vul nu de gehele letter en droog onder de UV LED lamp. Hierna is de letter klaar.

 

Stap 6: Sleutelhanger maken

Zie de stap 4 van de kleine letter mal.

Tot slot nog twee tips!

TIP 1: bij luchtbellen

Gebruik een heat gun of lange aansteker om de luchtbellen te verwijderen. Deze knapen bij warmte. Houdt de heat gun alleen niet te dicht bij, dan blaast hij de UV hars uit de mal. Lukt dit niet, ik vis de luchtbellen er soms uit met een cocktailprikketje.

 

TIP 2: bij indraaien oogje

Gebruik een tangetje om het oogje goed vast te kunnen houden, het is een gepriegel.

 

Veel plezier met het maken van de sleutelhangers! Ik hoop dat deze blog je goed op weg heeft geholpen!

 

Liefs Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvie Lambert
3 jaar geleden

Hallo,

Wat een super blog. Ik heb net hetzelfde geprobeerd, alleen blijf ik met plakkende sieranden achter. Ze drogen maar niet. Ik gebruik precies dezelde producten, gekocht bij dezelfde site. Heb jij toevallig een tip hoe ik dit kan voorkomen?

Alvast bedankt
Sylvie

Petra
3 jaar geleden

Hoi Sylvie,

Wat ik doe al iets plakkerig blijft... ik doe een dun laagje sieraden hars over het sieraad of sleutelhanger en dan nogmaals onder de UV led lamp. Als je er echt niet uit komt kan je altijd de klantenservice van www.itsokay.nl benaderen.
Maar als je echt mooie resultaten wilt, kan je het beste de 2 componenten giethars gebruiken. Daarmee plakt het niet en krijg je nog strakker resultaat.

Succes!

Groetjes,
Petra

Joyce Molemans
3 jaar geleden

Beste ik heb interesse in de sleutelhangermaker. Kan u me asap contacteren?
Namelijk op het laatste moment beslist om 8/5 toch haar feestje te doen.

Petra
3 jaar geleden

Beste Joyce,

Wat is precies je vraag? Want ik heb een gastblog geschreven voor www.itsokay.nl en ik verkoop de epoxy sleutelhangers. Als u interesse heeft in de producten kunt u deze bestellen via www.itsokay.nl
Succes en als u andere vragen heeft hoor ik het graag!

Groetjes,
Petra