DIY Wave coasters maken met epoxy

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 10:00

Na de DIY sleutelhangers werd het tijd voor meer uitdaging. Deze keer mocht ik in samenwerking met www.itsokay.nl een blog schrijven over de Wave coasters. Hoe je dit kan maken lees in dit blog!  De Wave coaster is eigenlijk één grote onderzetter die in vieren is gedeelte. Je kan hem dus neer leggen als een grote onderzetter maar ook als vier kleine. Voor deze wave coaster neem ik jullie stap voor stap hoe je deze kan maken.

Belangrijk is om te weten is dat je grote werken maakt met giethars. Deze meng je van te voren zelf. Itsokay maakt gebruik van 1:1 giethars. Dit is super makkelijk te maken door de 1 op 1 verhouding. Gebruik bij het werken met epoxyhars altijd handschoenen en zorg voor een goed geventileerd ruimte.

 

Wat heb je nodig:

  • Handschoenen
  • Wave coaster
  • Epoxyhars - 1:1 giethars
  • Dekkende pigmenten voor epoxyhars
  • Zilvervlokken
  • Resin art tool
  • Siliconen mengbeker(s) of wegwerpbekers van karton
  • Mengspatels of ijsstokjes
  • Heattool of aansteker
  • Babydoekjes (voor het geval je knoeit)

Stap 1: De epoxyhars mengen

Voor het maken van de Wave coaster maken ik totaal 200 gram klaar in de silicone mengbeker. Ik weeg eerst component A, de epoxyhars af tot 100 gram en daarna weeg ik component A, de epoxyverharder af. De gebruiksaanwijzing voor het mengen staat op de product pagina van de Epoxyhars – 1:1 giethars.

Belangrijk is om rustig dezelfde kant op te roeren en de epoxyhars zeker 5 tot 10 minuten te laten voordat je er verder mee gaat werken.

 

Stap 2: De epoxyhars kleuren

Voor het kleuren van de hars verdeel ik deze in nog drie kartonnen wegwerpbekers. Ik heb nu met de siliconen mengbeker en drie kartonnen wegwerpbekers met hars erin. Voordat je de dekkende pigmenten kan gebruiken moet deze goed schudden voor gebruik en zelf open knippen. Ik kies voor de kleuren: licht grijs, licht roze en roze.

Ik gebruik van de pigmenten ongeveer 6 tot 8 druppels per beker met epoxyhars. Daarna is het weer een kwestie van goed roeren en weer even 5 tot 10 minuten wachten tot je kan gaan gieten.  

 

Stap 3: De zilvervlokken gebruiken

De zilvervlokken kan je naar behoefte in de epoxyhars doen, maar wees voorzichtig er komt al snel veel uit! De gewenste hoeveelheid meng je met de epoxyhars en dit laat je ook weer even 5 tot 10 minuten met rust.

 

Stap 4: Het gieten

Nu komt het leukste gedeelte! Je gaat dan al dat geroer en gewacht je mal vullen met de epoxyhars. Ik begin hierbij in het midden met de zilvervlokken epoxyhars. Hierna giet ik een rand met lichtgrijs pigment, vervolgd voor licht roze en ik eindig in de buitenste rand met roze. (Door mijn enthousiasme ben ik vergeten om van elke stap een foto te maken. Dit ging overigens erg lastig met handschoenen aan.) Na het gieten besluit ik om met één van resin art tools wat vormen te maken in de epoxyhars.

 

Stap 5: Het wachten

Mijn minste favoriete onderdeel… wachten. Maar na 24 uur heb je prachtig resultaat en mag je trots zijn op je epoxywerkje!

 

Stap 6: Het afwerken

Ik kies er voor om deze Wave coaster af te werken met een zilver glanslakmarker van Edding, voor een mooi effect op de randen. Dit hoeft natuurlijk niet!

Om toch het giet proces goed te laten zien, maakte ik nog een Wave coaster. Deze werd metallic wit en zwart met glitters en zilvervlokken. Bij het gieten met meerder kleuren of glitter, giet ik van binnen naar buiten voor het mooiste effect.

Veel plezier met het maken van de Wave coaster! Wil je meer van mijn creaties zien? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, je vind mij daar onder de naam DoorPetra. En voor vragen of de Wave coaster of de giethars kan je altijd bij de klantenservice van Itsokay.nl terecht.

 

Liefs Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.