DIY 3d landschap maken met sieradenhars

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 10:00

Een 3d landschap maken... hoe je dat precies doet vertel ik in dit blog. Dit blog is geschreven in samenwerken met www.itsokay.nl. De 3d landschappen bestaan uit verschillende laagje. De sieradenhars (Magic UV hars) van Itsokay is hiervoor ideaal, omdat deze snel hard wordt onder de UV led lamp. Met een beetje geduld en veel gepriegel kan je mooie hangers maken.

Wat heb je nodig:

 • Handschoenen
 • Siliconen mal 3d Landschap hanger
 • Sieradenhars – Magic UV hars
 • Dekkende pigmenten voor epoxyhars
 • Glitters
 • Kant en klare ketting + schroefoogje en een klein ringetje
 • Siliconen mengbeker(s), wegwerpbekers van karton of medicijn cupjes
 • Siliconen mat (roze, hier haal je de hars makkelijk vanaf)
 • Cocktailprikkertjes
 • Heattool of aansteker (bij luchtbellen)
 • UV led lamp
 • Babydoekjes (voor het geval je knoeit)

 

Stap 1: Kies je mal

Kies één uit die je wilt gaan maken (ik maakte er de eerste keer drie, maar dit ging niet goed). Ik kies de ronde hanger uit omdat ik dit zelf een mooie vorm vind.

 

Stap 2: Kleuren mengen

Voor deze hanger kies ik twee kleuren dekkend pigment en een kleur glitters. Ik kies licht blauw, blauw en blauwe glitters. Vooraf doe ik de Magic UV hars in kleine mengbeker (dit zijn medicatie cupjes) en ik meng de hars met 3 tot 4 druppels pigment. Dit roer ik door met een cocktailprikkertje.

 

Stap 3: Vullen van het 3d landschap

Dit is in het begin een precisie werkje want de eerste laagjes zijn erg klein. Na het aanbrengen van elke laag laat je het drogen onder de UV led lamp.

 

Stap 4: Verwijderen van het 3d landschap

Het verwijderen van het 3d landschap gaat vrij gemakkelijk. Dit doe je door de vorm voorzicht uit de mal te halen. Ik controleer mijn werkje altijd op oneffenheden en ik haal deze eventueel weg met een mesje, zo worden de randje weer wat strakker en krijg je het mooiste eind resultaat.

 

Stap 5: Vullen van de hanger

Om er een mooie hanger van te maken, plaats je het 3d landschap in de lege vorm. Dit is even puzzelen met het gaatje voor de ketting maar het past! Hierna vul je de hanger met de Magic UV hars en laat dit drogen onder de UV led lamp. Neem hier de tijd voor want na één keer is hij niet uitgehard en dat is natuurlijk zonde.

 

Stap 6: De ketting maken

Als de hanger goed uit gehard is kan je er een ketting van maken maar een sleutelhanger kan natuurlijk ook! Het lukte mij niet om een ringetje door het gaatje te krijgen. Dus ik heb een gaatje geboord en er een schroefoogje ingedraaid. Met een ringetje heb ik het schroefoogje aan de ketting vast gemaakt. Dit gaat het makkelijkste met twee tangetjes.

Je ketting of sleutelhanger is klaar! Leuk om zelf te gebruiken of om aan iemand cadeau te geven. In ieder geval veel plezier er mee en ik hoop dat deze blog je goed op weg heeft geholpen!

Voor vragen kan je terecht bij de klantenservice van Itsokay.nl.

 

Liefs Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.